2024. évi országos népszavazási kezdeményezések

A Nemzeti Választási Bizottsághoz 2024-ben benyújtott országos népszavazási kezdeményezések.

 

A kezdeményezés benyújtásának időpontja

Országos népszavazásra javasolt kérdés

Szervező(k)/Kezdeményező

7. 2024. február 14. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Alaptörvény módosításával, a köztársasági elnök kegyelmi döntései indoklással együtt, nyilvánosak legyenek?”
Részletek...
Megoldás Mozgalom
(párt)
6. 2024. február 12. „Egyet ért-e Ön azzal, hogy a vádemeléssel bíróság előtt álló Völner Pál az igazságügy-minisztérium államtitkára hivatali ideje alatt az Igazságügyi Minisztérium által előterjesztett végrehajtási eljárásokkal kapcsolatos összes törvénymódosítás visszavonásra kerüljön?”
Részletek...
Dabasi Tamás
(magánszemély)
5. 2024. február 9. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az az elkövető, aki kiskorú sérelmére a nemi élet szabadsága vagy nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetésekor a 18. életévét betöltötte, köztársasági elnöki kegyelemben ne részesülhessen?”
Részletek...
Bedő Dávid
(magánszemély)
4. 2024. január 29. „Ön egyetért azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt arra vonatkozóan, hogy a közpénzek illetve az Európai Uniótól kapott pénzügyi támogatások terhére elkövetett bűncselekmények elévülési ideje 25 év legyen?”
Részletek...
Új Alternatíva Párt
(párt)
3. 2024. január 24. „AKARJA E HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS TÖRVÉNYBE FOGLALVA MAXIMALIZÁLJA AZ EGY SZEMÉLY ÁLTAL BIRTOKOLHATÓ TERMŐFÖLD TERMŐÉRTÉKÉT AZ ÁLTAL HOGY AZT 250 HEKTÁR TERÜLETRE ÉS 2000 ARANYKORONA ÉRTÉKRE LIMITÁLJA?”
Részletek...
Madar Miklós
(magánszemély)
2. 2024. január 24. „AKARJA-E HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS FOGLALJA ALKOTMÁNYBA AZ ÍTÉLETJOGOT MELLYEL FELRUHÁZVA A VÁLASZTÓPOLGÁROK 2 ÉVENTE NÉPSZAVAZÁS KERETÉBEN A MINISZTERELNÖKÖT ÉS A MINISZTERTANÁCSOT VAGY ÚJRAVÁLASZTHATJÁK VAGY MENESZTHETIK VAGY SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLHETIK?”
Részletek...
Madar Miklós
(magánszemély)
1. 2024. január 5. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a magyar építészetről szóló 2023. évi C. törvénynek a kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályokat megállapító 42. alcímét?”
Részletek...
LMP – Magyarország Zöld Pártja
(párt)

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben