• Tájékoztatás a fogyatékossággal élő választópolgárok számára

  A fogyatékossággal élő választópolgárok választójoguk zökkenőmentesen gyakorlása érdekében - a mozgóurna mellett - több egyéb lehetőséggel is élhetnek a 2024. évi európai parlamenti és helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokon.

 • Fontos választási határidők járnak le május 31-én

  2024. május 31-én számos határidő jár le a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás vonatkozásában. Eddig az időpontig nyújthatják be ugyanis a választópolgárok az átjelentkezéssel, nemzetiségi és külképviseleti névjegyzékbe vétellel kapcsolatos kérelmeiket, és igényelhetnek Brailles-írásos szavazósablont a választásra.

 • Egy hét múlva lejár az uniós állampolgárok választási regisztrációja

  2024. május 24-éig nyújthatják be névjegyzékbe vételi kérelmüket azok a magyarországi lakcímmel rendelkező uniós választópolgárok, akik a június 9-i európai parlamenti választáson a magyar listákra kívánnak szavazni.

 • Felkészítő anyagokkal segíti az NVI az SZSZB-k munkáját

  A Nemzeti Választási Iroda a 2024. június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati általános választásokra készülve – a választási tájékoztató füzetek mellett - közzétette a szavazatszámláló bizottságok részére készített oktató kisfilmjeit is, melyeket a jelölő szervezetek részére is megküldött.

 • NVI tájékoztatás az európai parlamenti választáson állított listákról és az ajánlás-ellenőrzésről

  Az Európai Parlament tagjainak 2024. évi általános választásán 16 jelölő szervezet vett át ajánlóíveket a Nemzeti Választási Irodától (a továbbiakban: NVI), amelyek közül 13 jelölő szervezet jelentett be listát.

 • Elérhető az online ajánlás-ellenőrző szolgáltatás

  A választási kampányidőszak megkezdésével ismételten elérhetővé vált a Kit ajánlottam? elnevezésű ajánlás-ellenőrző szolgáltatás a választópolgárok számára. A szolgáltatás segítségével az állampolgárok online is ellenőrizhetik, mely jelöltet vagy listát támogatták aláírásukkal.

 • Benyújthatóak a választással kapcsolatos kérelmek

  A választópolgárok április 4-étől nyújthatják be – a már eddig is elérhető választási kérelmek mellett - az átjelentkezéssel, mozgóurna igényléssel és a külképviseleti névjegyzékbe vétellel kapcsolatos kérelmeiket a 2024. júniusi 9-i választások tekintetében. A kérelmek beadhatóak online, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján bármely helyi választási irodában.

 • Tájékoztatás a nemzetiségi önkormányzati választásra benyújtható kérelmekről

  A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 2024. június 9-ére tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. A nemzetiségi önkormányzati választáson azok a választópolgárok vehetnek részt, akik a jogszabályban megszabott határidőig kérik felvételüket a nemzetiségi névjegyzékbe.

 • Tájékoztatás a fogyatékossággal élő választópolgárok számára

  A fogyatékossággal élő választópolgárok választójoguk zökkenőmentesen gyakorlása érdekében - a mozgóurna mellett - több egyéb lehetőséggel is élhetnek a 2024. évi európai parlamenti és helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokon.

 • Tájékoztató füzetet készített az NVI a helyi önkormányzati választásokra készülő jelöltek és jelölő szervezetek részére

  A Nemzeti Választási Iroda a jelöltek és jelölő szervezetek részére választási tájékoztató füzetet készített, amely a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi választásának fontosabb szabályait tartalmazza.