• Ismét családbarát munkahely lett a Nemzeti Választási Iroda (NVI)

 • Hetente közli az NVI a választópolgárok aktuális számát

  A jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások közeledtével a Nemzeti Választási Iroda (NVI) már idén elkezdi a névjegyzékben szereplő választópolgárok számának adatközlését. A statisztika január első hetétől a választások kitűzéséig hetente frissül majd a valasztas.hu oldalon.

 • Változik a névjegyzéki kérelmek ügyintézése

  2023. december 1-jétől megváltozik a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek ügyintézésének módja, ezentúl ugyanis a kérelmeket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az automatikus döntéshozatali eljárás keretében bírálja el. Az újításnak köszönhetően az esetek többségében a választópolgárok már néhány másodpercen belül értesülhetnek a döntésről. A kérelmek online benyújtása mellett továbbra is megmarad a lehetőség a személyes, a meghatalmazott útján vagy bizonyos esetekben a postán történő ügyintézésre.

 • Újabb nemzetközi szervezet tagja és szerepvállalója az NVI

  Csehországban rendezett közgyűlésén döntött a Nemzeti Választási Iroda (NVI) taggá válásáról az egyik női egyenjogúságot támogató szakmai szervezet. Emellett dr. Kibédi-Varga Katalint, az Irodát képviselő főosztályvezetőt egy kiemelt pozícióra is megválasztották az eseményen.

 • Ismét családbarát munkahely lett a Nemzeti Választási Iroda (NVI)

 • Brüsszeli választási konferencián az NVI vezetői

  A Nemzeti Választás Iroda (NVI) elnöke és általános elnökhelyettese az Európai Bizottság meghívására Brüsszelben vett részt a 2024-es Európai Parlament tagjainak megválasztása kapcsán rendezett szakmai konferencián, amely az uniós polgárok választási részvételének növelése mellett a tisztességes és átlátható választási gyakorlatokat állította középpontba.

 • Elmarad több időközi választás

  A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a következő általános önkormányzati választásokig helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás nem tartható.