Kérelmek magyarországi lakcímmel rendelkezőknek

Magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárként ön kérelmet nyújthat be egy adott választáshoz kapcsolódóan, vagy igénybe veheti a folyamatosan benyújtható kérelmeket. A folyamatosan benyújtható kérelmek aztán a soron következő választások mindegyikére érvényesek lesznek, amíg nem módosítja vagy törli ezeket.

Kitűzött választásokhoz benyújtható kérelmek 

Ilyen kérelmet csak akkor tud benyújtani, ha van kitűzött választás, amelyen használható. A kérelem csak egy választásra - ha egy napon több választást is tartanak, akkor az aznap megtartott választásokra - szól.

Mozgóurna igénylése

Átjelentkezés belföldön

Külképviseleti névjegyzékbe vétel

Figyelem! A külképviseleti névjegyzékbe vétel, illetve a külképviseleti névjegyzékből való törlés iránti kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő lejárt.Szavazatszámláló bizottság tagja, helyi választási bizottság tagja és jegyzőkönyvvezető részére áttétel iránti kérelem az európai parlamenti, a helyi és nemzetiségi önkormányzati általános választáson
(tájékoztató megtekintése a benyújtás szabályairól)

 


Folyamatosan (választástól függetlenül) benyújtható kérelmek

Ilyen kérelmet  választások közötti időszakban is be lehet nyújtani. A kérelem a benyújtását követően megtartott valamennyi választásra szól, amíg vissza nem vonja azt.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben