Választások, népszavazások

A lenti listában megtekintheti az 1989 óta megtartott összes választás közzétett adatait választástípus szerinti bontásban. A 2015. január 1-jét megelőző választások információit még a korábbi honlapunkon megszokott megjelenésben látja.

  • 2016. évi népszavazás
   "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
  • 2008. évi népszavazás
   "Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"

   "Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"
   "Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?" 

  • 2004. évi népszavazás
   "Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?"
   "Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"
  • 2003. évi népszavazás
   "Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon?"
  • 1997. évi népszavazás
   "Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság a NATO-hoz csatlakozva biztosítsa az ország védettségét?"
  • 1990. évi népszavazás
   "Kívánja-e ön, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül válasszák?"
  • 1989. évi népszavazás
   "Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?"
   "Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről?"
   "Elszámoljon-e az MSZMP a tulajdonában vagy a kezelésében lévő vagyonról?"
   "Feloszlassák-e a munkásőrséget?"

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben