NVB ülés, 2021. november 3.

helyszín: A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA SZÉKHÁZA (1054 BUDAPEST, ALKOTMÁNY U. 3.)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Téglási András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

Tervezett napirend:

  1. Döntés a „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és regionális kultúrák fenntarthatóságáért” európai polgári kezdeményezést támogató nyilatkozatok ellenőrzésének eredményének megállapításáról
  2. Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

 

 

Országos népszavazásra javasolt kérdés

Szervező

1.

„Támogatja-e Ön, hogy az Országgyűlés jogszabályt alkosson, mely kimondja, hogy az új koronavírus okozta megbetegedések, az influenzához hasonlóan, a nem bejelentendő megbetegedések közé tartoznak?”

Váradi Barna

2.

„Támogatja-e Ön, hogy a az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 8. § szövege az abban meghatározott tulajdonságok felsorolásánál a következő szöveggel egészüljön ki: „új koronavírus elleni be nem oltottsága”?”

Váradi Barna

3.

„Támogatja-e Ön, hogy a rémhírterjesztés büntetőjogi tétel szövege a Magyar Köztársaságbeli legutolsó formáját nyerje vissza?”

Váradi Barna

4.

„Támogatja-e Ön, hogy hogy kiskorú gyermekeket a szülő hozzájárulása nélkül az új koronavírus okozta megbetegedés elleni vakcinákkal beoltsanak?”

Váradi Barna

5.

„Támogatja-e Ön, hogy az új koronavírus elleni védőoltásokban részesült és azután bármilyen okból elhunyt személyek számáról, neméről, életkoráról és alapbetegségéről ugyanolyan naprakész információt nyújtson a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mint amilyent az új koronavírusos elhunytakról nyújt a koronavirus.gov.hu/elhunytak internetes oldalon?"

Váradi Barna

6.

„Támogatja-e Ön, hogy a magyar állam a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon nyújtson be feljelentést azon magyarországi személyek ellen, akik egészségügyi beavatkozás kötelezővé tételével sértették meg a 2002. évi VI. törvénnyel kihirdetett Oviedói Egyezmény 2. cikkét és 5. cikkét?”

Váradi Barna

7.

„Akarja-e, hogy az MTVA új neve az legyen, hogy adóinkból fenntartott, valótlan állításoktól nem visszariadó propaganda csatorna?"

Ecsenyi Szilárd

  1. Döntés az Országos Szlovák Önkormányzatban megüresedett mandátum kiadásáról
  2. NVB iránymutatások felülvizsgálata