NVB-ülés, 2019. június 17.

helyszín: A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA SZÉKHÁZA (1054 BUDAPEST, ALKOTMÁNY U. 3.)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

Tervezett napirend:

 

  1. Közlemény elfogadása az Európai Parlament tagjai 2019. évi választása eredményéről
  2. Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

1.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy egy médiatartalom-szolgáltatótól legfeljebb az előző üzleti évben elért nettó árbevételének 20%-ának erejéig lehessen a kormányzati kommunikációs feladatok ellátása érdekében szolgáltatást beszerezni?”

2.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 22. § (2) bekezdés a) pontját?”

3.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényben kötelezze az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárát arra, hogy hozza nyilvánosságra azon személyek rendelkezésre álló természetes személyazonosító adatait, akik az 1962. augusztus 15. és 1990. február 14. közötti időszakban a Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnöksége számára titokban, fedéssel és fedőnévvel jelentést adtak, vagy ilyen jellegű beszervezési nyilatkozatot írtak alá, vagy ilyen tevékenységért előnyben részesültek?”

4.

„Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés 2020. január 1. és 2030. január 1.-je között törvényben tiltsa meg Magyarországon a 3000 főnél több néző befogadóképességű sportlétesítmény közpénzből történő létesítését?” 

5.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzéseik, osztatlan képzéseik kimeneti követelményeként csak olyan ismeretanyagot, képességet, készséget határozhassanak meg, amely elsajátításának, megszerzésének lehetőségét biztosítják, vagy korábban a magyar közoktatás biztosította?”

6.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzéseik, osztatlan képzéseik bemeneti követelményeként csak olyan ismeretanyagot, képességet, készséget határozhassanak meg, amely elsajátításának, megszerzésének lehetőségét a magyar közoktatás biztosítja?”

 

A Nemzeti Választási Bizottság ülése nyilvános.