NVB ülés, 2023. június 6.

helyszín: A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA SZÉKHÁZA (1054 BUDAPEST, ALKOTMÁNY U. 3.)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

Tervezett napirend:

  1. Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

1.

„Egyetért Ön azzal, hogy a nyári időszámítást tegyék állandóvá Magyarországon?”

Normális Élet Pártja

(párt)

2.

„Egyetért Ön azzal, hogy ne legyen kötelező semmilyen kamarai tagság?”

Normális Élet Pártja

(párt)

3.

„Egyetért Ön azzal, hogy az üvegpalackok visszaválthatók legyenek?”

Normális Élet Pártja

(párt)

4.

„Egyetért Ön azzal, hogy fizetett politikai hirdetés közterületen ne jelenhessen meg?”

Normális Élet Pártja

(párt)

5.

„Egyetért Ön azzal, hogy kettős állampolgár nem lehet miniszter?”

Normális Élet Pártja

(párt)

6.

„Egyetért Ön azzal, hogy párt ne alapíthasson meg jogi személyt?”

Normális Élet Pártja

(párt)

7.

„Egyetért Ön azzal, hogy járművezetésre jogosító engedély megszerzésének vagy a megújításának feltétele az, hogy az állampolgár intelligenciahányadosának értéke (IQ szint) minimum 70 legyen?”

Normális Élet Pártja

(párt)

8.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne lehessen olyan újabb, akkumulátorok gyártására szolgáló ipari létesítmény üzembehelyezését engedélyezni, amelynek az üzembehelyezésével az ország területén az éves összesített gyártási kapacitás meghaladja, a 2023. december 31-én működő létesítmények összteljesítményét?”

LMP-Magyarország Zöld Pártja (párt)

9.

„Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényben tiltsa meg a 25 aranykorona/hektár érték fölötti termőföldek ipari parkok létesítése céljából történő kisajátítását?”

Gurabi Csaba Károlyné

(magánszemély)

10.

„Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényben tiltsa meg, hogy a 25 aranykorona/hektár érték fölötti termőföldeket kiemelt nemzetgazdasági érdekre hivatkozva se lehessen a mezőgazdasági művelés alól kivonni?”

dr. Bene Gábor Sándor (magánszemély)

11.

„Akarja-e, hogy az Országgyűlés az Alaptörvényben megfogalmazott nemzeti hitvallásra tekintettel törvényt hozzon róla, hogy a vármegyei önkormányzati képviselőtestületek tagjai csak a választásra jogosult állampolgárok által közvetlenül jelölt és megválasztott, pártoktól független személyek lehessenek?”

dr. Bene Gábor Sándor (magánszemély

  1. Döntés dr. Pócs Alfréd magánszemély által benyújtott, a szkíta kisebbség honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló kezdeményezés tárgyában
  2. A „Fur Free Europe - Szőrmementes Európa” elnevezésű európai polgári kezdeményezés támogatására Magyarországról gyűjtött támogató nyilatkozatok ellenőrzése eredményének megállapítása