A Nemzeti Választási Irodában technikai ok (szolgáltató által bejelentett áramszünet) miatt 2023. 12.06-án szünetel a személyes ügyfélfogadás.
A Választási Információs Szolgálat ezen a napon emailben visz(kukac)nvi.hu címen vagy a +36-1-795 33 10 telefonszámon érhető el.
A Nemzeti Választási Bizottság hatáskörébe tartozó beadvány benyújtásával kapcsolatban kérjük vegye fel a kapcsolatot az NVB Titkárság munkatársaival az nvb[kukac]nvi.hu címen.”
.Fontos
 • Ismét családbarát munkahely lett a Nemzeti Választási Iroda (NVI)

 • Változik a névjegyzéki kérelmek ügyintézése

  2023. december 1-jétől megváltozik a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek ügyintézésének módja, ezentúl ugyanis a kérelmeket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az automatikus döntéshozatali eljárás keretében bírálja el. Az újításnak köszönhetően az esetek többségében a választópolgárok már néhány másodpercen belül értesülhetnek a döntésről. A kérelmek online benyújtása mellett továbbra is megmarad a lehetőség a személyes, a meghatalmazott útján vagy bizonyos esetekben a postán történő ügyintézésre.

 • Újabb nemzetközi szervezet tagja és szerepvállalója az NVI

  Csehországban rendezett közgyűlésén döntött a Nemzeti Választási Iroda (NVI) taggá válásáról az egyik női egyenjogúságot támogató szakmai szervezet. Emellett dr. Kibédi-Varga Katalint, az Irodát képviselő főosztályvezetőt egy kiemelt pozícióra is megválasztották az eseményen.

 • Ismét családbarát munkahely lett a Nemzeti Választási Iroda (NVI)

 • Brüsszeli választási konferencián az NVI vezetői

  A Nemzeti Választás Iroda (NVI) elnöke és általános elnökhelyettese az Európai Bizottság meghívására Brüsszelben vett részt a 2024-es Európai Parlament tagjainak megválasztása kapcsán rendezett szakmai konferencián, amely az uniós polgárok választási részvételének növelése mellett a tisztességes és átlátható választási gyakorlatokat állította középpontba.

 • Elmarad több időközi választás

  A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a következő általános önkormányzati választásokig helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás nem tartható.