Informatikai rendszereink szükségszerű karbantartása miatt 2024.04.18-án 19:00 órától 04.19-én 02:00 óráig és 2024.04.19-én 19:00 órától 04.20-án 02:00 óráig a választási portál időszakosan nem lesz elérhető. Türelmüket és megértésüket köszönjük!.Fontos
 • Nagy hangsúlyt fektet az NVI az újításokra

  A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a 2022. évi általános választások tapasztalataira és a nemzetközi jó gyakorlatokra figyelemmel készül az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők általános választására.

 • Szombaton kezdődik a kampány

  2024. április 20-án, szombaton kezdődik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka. Szintén ettől a naptól lehet ajánlásokat gyűjteni az önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választások vonatkozásában, illetve pártlistát ajánlani az európai parlamenti választásra.

 • Iránymutatásokról döntött a Nemzeti Választási Bizottság

  A Nemzeti Választási Bizottság mai ülésén kiadta a fővárosi lista állítására jogosító jelöltállításokkal kapcsolatos új iránymutatását, valamint több korábbi iránymutatás felülvizsgálatáról és módosításáról is döntött.

 • Benyújthatóak a választással kapcsolatos kérelmek

  A választópolgárok április 4-étől nyújthatják be – a már eddig is elérhető választási kérelmek mellett - az átjelentkezéssel, mozgóurna igényléssel és a külképviseleti névjegyzékbe vétellel kapcsolatos kérelmeiket a 2024. júniusi 9-i választások tekintetében. A kérelmek beadhatóak online, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján bármely helyi választási irodában.

 • Tájékoztatás a nemzetiségi önkormányzati választásra benyújtható kérelmekről

  A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 2024. június 9-ére tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. A nemzetiségi önkormányzati választáson azok a választópolgárok vehetnek részt, akik a jogszabályban megszabott határidőig kérik felvételüket a nemzetiségi névjegyzékbe.

 • Tájékoztatás a fogyatékossággal élő választópolgárok számára

  A fogyatékossággal élő választópolgárok választójoguk zökkenőmentesen gyakorlása érdekében - a mozgóurna mellett - több egyéb lehetőséggel is élhetnek a 2024. évi európai parlamenti és helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokon.

 • Elérhetőek a választási eljárásban használatos új nyomtatványok és az eljárási határidők

  A jelölő szervezetek a mai naptól kérhetik nyilvántartásba vételüket a 2024. évi általános választásokra az illetékes választási bizottságoknál.

 • Nagy hangsúlyt fektet az NVI az újításokra

  A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a 2022. évi általános választások tapasztalataira és a nemzetközi jó gyakorlatokra figyelemmel készül az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők általános választására.

 • Tájékoztató füzetet készített az NVI a helyi önkormányzati választásokra készülő jelöltek és jelölő szervezetek részére

  A Nemzeti Választási Iroda a jelöltek és jelölő szervezetek részére választási tájékoztató füzetet készített, amely a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi választásának fontosabb szabályait tartalmazza.