TÁJÉKOZTATÁS Változás a külképviseleti választással kapcsolatban - Sanghaj

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) részéről érkezett hivatalos tájékoztatás szerint a járványügyi lezárások miatt ellehetetlenült a külképviseleti szavazás a Sanghaji Főkonzulátuson.

Untitled 2

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a KKM-től szerdán kapott hivatalos információk alapján arról tájékoztatja a választókat, hogy Kínában, azon belül a Sanghaji Főkonzulátuson ellehetetlenült a szavazás lebonyolítása. A főkonzulátus beszámolója szerint a sanghaji  önkormányzat – az aktuális „Covid 19 járvány”-helyzet kezelése érdekében – 2022. március 29-től kezdődően kijárási tilalmat rendelt el, amelynek értelmében az épületek, illetve lakások elhagyása nem lehetséges. Nem lehet továbbá belépni a városba és elhagyni sem lehet annak területét. A kijárási tilalom előreláthatólag 2022. április 5-ig tart. Mindezek miatt sem a felkészülés sem a külképviseleti szavazás megrendezése nem lehetséges. A sanghaji külképviselet vonatkozásában 60 fő szerepelt a névjegyzékben.

Továbbra is kérjük azokat, akik külképviseleten szavaznak, hogy kísérjék szoros figyelemmel az NVI honlapját és a KKM tájékoztatását az esetleges további fejleményekre tekintettel.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben