Európai Polgári Kezdeményezések napja, 2023-ban is

Idén június 8-án rendezik meg az Európai Polgári Kezdeményezések napját Brüsszelben, melyhez online is csatlakozni lehet.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság évente megrendezi az Európai Polgári Kezdeményezések napját, amely idén június 8-ra esik. A Lisszaboni Szerződés által 2012-ben bevezetett európai polgári kezdeményezés intézménye lehetővé teszi az uniós polgárok számára, hogy jogalkotási javaslatokat tegyenek és részt vegyenek a döntéshozatalban azáltal, hogy közvetlenül kapcsolatba lépnek az uniós intézményekkel.

A Készségek Európai Éve (European Year of Skills) részeként a 2023-as Európai Polgári Kezdeményezések napja a szervezők kezdeményezéseinek sikeréhez szükséges készségekre összpontosít. Ennek keretében a résztvevők gyakorlati tippeket és ajánlásokat kapnak workshopok formájában különböző témákban, többek között sor kerül az európai polgári kezdeményezés eszközének és az európai polgári panelek szerepének feltárására, valamint az európai parlamenti választásokhoz való kapcsolódási pontok meghatározására.

Az esemény programjainak részletes leírása és az online csatlakozás elérhetőségei itt találhatóak.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben