TÁJÉKOZTATÁS - Követendő példaként hivatkoztak a magyar választási igazgatás gyakorlatára

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke is előadást tartott azon az EBESZ társrendezésében megvalósult konferencián, melyen pozitívan értékelték a magyar választási igazgatás eredményeit, különösen a jogorvoslatok terén.

A választási vitarendezési rendszerek és gyakorlatok megerősítése céljából rendezett munkaértekezletet az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) és a nyugat-balkáni EBESZ szkopjei missziója. Az észak-macedón fővárosban tartott szakmai fórumon magyar részről a Nemzeti Választási Iroda elnöke, dr. Nagy Attila és az Iroda általános elnökhelyettese, dr. Sóskuti-Varga Gergely vett részt.

Dr. Nagy Attila előadásában részletesen ismertette a hallgatósággal a magyar választási rendszer legfőbb pontjait. Ennek részeként a hazai jogorvoslati rendszer részletes bemutatására is sor került, különös tekintettel a nyilvánosság biztosítására és a teljes választási eljárással kapcsolatos általános tájékoztatásra.

Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) választási főosztályának irányítója, Meaghan Fitzgerald a konferencián kiemelte, hogy a balkáni térség országai számára követendő példa a magyar gyakorlat. Emellett a főosztályvezető elismerő véleményt fogalmazott meg az NVI és a hazai választási igazgatás szakmai munkájáról.


Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben