Hetente közli az NVI a választópolgárok aktuális számát

A jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások közeledtével a Nemzeti Választási Iroda (NVI) már idén elkezdi a névjegyzékben szereplő választópolgárok számának adatközlését. A statisztika január első hetétől a választások kitűzéséig hetente frissül majd a valasztas.hu oldalon.

Budapest, 2023.12.05. – A mai napon publikálja először az NVI a választópolgárok számának változását nyomon követő adatsort. A 2022. évi országgyűlési választások előtt többletszolgáltatásként létrehozott adatközlés célja, hogy egy folyamatosan frissülő és részletes statisztikát biztosítson az érdeklődők számára.

A mai közzétételt követően 2024. január első hetétől kezdve a statisztika heti rendszerességgel frissül majd az Iroda honlapján, egészen a választások kitűzésének időpontjáig. A választópolgárok száma települési szintű bontásban jelenik meg a szolgáltatás keretében. A statisztika Excel formátumban lesz elérhető az oldalon, ezzel is segítve az adatok gyorsabb feldolgozhatóságát és összehasonlítását.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben