Elkezdődtek az NVI választásszakmai felkészítői

A 2024-es választásokra történő felkészülés jegyében idén ősszel több alkalommal is választásszakmai értekezletet szervez a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a választási igazgatásban dolgozók részére.

A Nemzeti Választási Iroda három helyszínen, összesen négy alkalommal szeptember 27. és október 19. között rendezi meg ismét regionális felkészítő oktatásait, az úgynevezett választásszakmai értekezleteket a jövő évben esedékes választásokra készülve. A rendezvényeken összesen mintegy 500 fő vesz majd részt a választási igazgatásban dolgozók, vagyis a területi választási irodák vezetői, azok jogi, informatikai és pénzügyi helyettesei, valamint az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák munkatársai közül. Mellettük jelen lesznek még az értekezleteken az NVI kiemelt partnerei, valamint az Iroda munkatársai is.

Az oktatási céllal rendezett konferenciákon a résztvevők megismerik a választási eljárást érintő legfrissebb változásokat, valamint az NVI szakemberei segítségével felfrissítik és aktualizálják a választási adminisztráció kiemelt területeinek elméleti tudásanyagát. Ezzel párhuzamosan a rendezvényeken az NVI a gyakorlati oktatásokra is kiemelt hangsúlyt helyez. Az NVI támogatása mellett a képzéseken résztvevő választási igazgatási vezetők feladata a megszerzett ismertek továbbadása a választási eljárásban résztvevő több tízezer munkatárs, szavazatszámláló bizottsági tag számára.

Az NVI a jelenleg is tartó informatikai, logisztikai, igazgatási és szervezési előkészületek mellett munkatársai körében próbaszavazást is szervezett, hogy tapasztalati úton is megismerje az 2024-ben először közösen megrendezésre kerülő önkormányzati, EP és nemzetiségi szavazás menetét. A választásszakmai képzésbe az itt szerezett tapasztalatok is beépülnek.

Magyarországon 2024. június 9-én, vasárnap lesznek az országos választások, melyek előkészítéséért és megszervezéséért felelős szervként a Nemzeti Választási Iroda fokozottan és folyamatosan készül az összetett feladatra.  

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben