Védetté váltak a kérelmekről szóló tájékoztatók

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az adatbiztonság fokozása érdekében jelszóval is ellátta a különböző kérelmek elbírálásáról tájékoztató mellékleteket.

Új biztonsági elemet vezetett be az NVI, mely a különböző névjegyzéki kérelmek elbírálásáról szóló döntéseket érinti. A választópolgárok számára elektronikus levélben, mellékletként küldött tájékoztatók és az azokban foglalt döntések az adatok magasabb szintű védelme érdekében csak egyedi jelszó megadása után válnak hozzáférhetővé. A legújabb biztonsági intézkedés a folyamatosan benyújtható, a központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmeket, valamint az időközi választásokra benyújtható szavazóköri névjegyzéki kérelmeket érinti.

A jelszavak minden esetben egyedileg kialakítottak, szem előtt tartva, hogy csak az érintett által ismert információk birtokában lehessen a védett állományt megnyitni. A jelszóképzés szabályairól az érintett választópolgárok a választási irodától kapott elektronikus levélben kapnak részletesen tájékoztatást.

Fontos, hogy a védett, mellékelt fájlt .pdf formátumban küldi ki az Iroda a választóknak. Ahhoz, hogy a csatolmány zökkenőmentesen megnyíljon, az adott elektronikus eszközön az ingyenes elérhető Adobe Acrobat Reader 9.0 vagy magasabb verziószámú alkalmazásnak futnia kell. A személyes adatok kezelésére vonatkozó további információ a Nemzeti Választási Iroda Adatkezelési Tájékoztatójában található.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben