SAJTÓKÖZLEMÉNY - Feljelentést tett az NVI a kidobott levélszavazatok miatt

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) feljelentést tett a csütörtöki sajtóhírekben szereplő, útszélre dobott levélszavazatokkal kapcsolatban.

A Nemzeti Választási Iroda ismeretlen tettes ellen feljelentést tett arra tekintettel, hogy a sajtóban megjelent képfelvételek szerint Marosvásárhely mellett, az útszélre több, már kitöltött szavazólapot dobtak ki.

További tájékoztatás várhatóan az eljárás későbbi szakaszában adható.

A Nemzeti Választási Iroda a fentiekre tekintettel is felhívja a levélben szavazásra jogosultak figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezése (279. §) szerint a szavazási levélcsomagot a személyes kézbesítés mellett egyéb - meghatalmazással nem rendelkező - személy általi kézbesítéssel is le lehet adni. Ezért a levélcsomag átadásakor a választónak kiemelt figyelmet kell fordítania a bizalmas küldeményre, hogy az iratok biztonságban vissza is érkezzenek a későbbiekben az NVI-hez.

Az Iroda szintén felhívja a levélben szavazók figyelmét, hogy szavazási levélcsomagjukat a személyes leadás mellett postai úton is célba juttathatják, ez szintén garantálja, hogy a feladott küldemény sértetlenül megérkezzen. A levélszavazatot és a szavazási iratot tartalmazó borítéknak előbbi esetben a választások lezárásáig, tehát április 3-án 19.00-ig meg kell érkeznie az NVI-hez.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben