Az NVI a szavazási levélcsomagok kézbesítésének hivatalos eljárásrendjére figyelmeztet

Budapest, 2022.03.21. – A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) benyújtott kifogás nyomán felhívja a postaszolgáltatók figyelmét a szavazási levélcsomagok kézbesítésének rendjére.

A Nemzeti Választási Bizottsághoz érkezett kifogás, mely alapján a szerb postai szolgáltató a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, levélben szavazó választópolgárok szavazási levélcsomagjainak kézbesítése során nem a postai kézbesítésnél egyébként szokásos eljárást alkalmazta.

Az NVI ezért felhívja a magyar szavazási levélcsomagok kézbesítésében résztvevő valamennyi egyetemes postai szolgáltató, illetve a közreműködő partnereik figyelmét, hogy a szavazási levélcsomagok kézbesítése során munkatársaik tartózkodjanak a választópolgárok szabad joggyakorlásának befolyásolásától.

Egyidejűleg az Iroda ismét tájékoztatja a levélben szavazó választópolgárokat arról, hogy a korábbi választásokkal megegyezően a szavazási levélcsomag megküldhető az NVI részére postai úton, leadható személyesen vagy meghatalmazással nem rendelkező személy által Magyarország külképviseletein. Emellett belföldön az országgyűlési egyéni választókerület székhelytelepülésein. További részletes információ ezzel kapcsolatban itt olvasható.

 

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben