SAJTÓKÖZLEMÉNY - Az NVI közzétette füzeteit az SZSZB-k számára

Megjelentek a valasztas.hu oldalon a szavazatszámláló bizottságok (SZSZB) részére készített kiadványok. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) erről a jelölő szervezeteket is tájékoztatta.

Az NVI az általános választásokat megelőző korábbi gyakorlathoz híven most is megjelentette honlapján az SZSZB-k feladatait részletesen tartalmazó kézikönyveit. Erről a Nemzeti Választási Iroda az idei választásokon induló jelölő szervezeteket elektronikus levél útján is tájékoztatta. Az NVI egyben kéri a jelölő szervezeteket, hogy a kiadványban foglaltak képezzék részét a delegált tagok számára adott oktatási anyagnak, hiszen a közérthető és folyamatábrákkal illusztrált kiadványnak valamennyi SZSZB tag címzettje.

A kézikönyvek részletesen ismertetik az SZSZB működését, a szavazás menetét, a mozgóurnás szavazást és a szavazatszámlálás módját. Rendhagyó módon - tekintettel a koronavírus-járványra - a kézikönyv bizonyos vírusvédelmi intézkedésekre is kitér.  A mától elérhető kiadványok innen tölthetők le.

Az Iroda honlapján három SZSZB füzet is megjelent. Külön kiadványban olvashatók a normál szavazókörök, az átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt szavazókörök és az átjelentkezéssel és külképviseleten leadott szavazatok megszámlálására kijelölt szavazókörök szavazatszámláló bizottságainak szóló információk.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben