SAJTÓKÖZLEMÉNY - Nagyköveteket tájékoztatott az NVI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) megrendezte a 2022-es választásról és a népszavazásról szóló Nagyköveti Tájékoztatót.

Dr. Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda és Dr. Téglási András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke fogadta kedden délelőtt a diplomatákat az Iroda választások előtt rendre megszervezett Nagyköveti Tájékoztatóján.

Az eseményen az NVI elnöke előadásában a közelgő választások lebonyolításával összefüggő információkat osztott meg a résztvevőkkel. Ennek keretében részletesen beszámolt a magyar választási rendszerről, de a magyar Parlament összetételéről is. Dr. Nagy Attila kitért a közös eljárásra is, mely lehetővé teszi, hogy idén egy napon legyen a parlamenti választás és az országos népszavazás. A koronavírus globális veszélyei kapcsán pedig rendkívüli aktualitása volt az előadásban a külképviseleti voksolásra vonatkozó előírások bemutatásának.

Ezt követően Dr. Téglási András szólalt fel, aki a vendégek előtt a választási bizottságok felépítését és feladatait ismertette.

A Nemzeti Választási Iroda a világ minden tájáról összesen mintegy száz nagykövetet és kiemelt vendéget invitált saját székházába, a meghívottak többsége pedig meg is jelent a tájékoztatón.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben