Október 3-án tartja alakuló ülését az új összetételű NVB

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke összehívta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) első ülését, miután az Országgyűlés megválasztotta a testület hét új tagját.

Dr. Nagy Attila, az NVI elnöke október 3-ra, hétfő délutánra hívta össze a Nemzeti Választási Bizottság alakuló ülését. A NVB választott tagjaiként eddig hivatalban lévő bizottsági tagok megbízatása szeptember 30-án jár le, helyükre az Országgyűlés hét új tagot választott. A választási eljárásról szóló törvény előírásai szerint a Nemzeti Választási Bizottság az alakuló ülését az előző bizottság megbízatásának lejártát követő munkanapon tartja meg. A jogszabály a választási bizottság mellett működő választási iroda elnökére ruházta az ülés összehívását.

Az Iroda elnöke emellett tájékoztatta az NVB tagjait arról is, hogy a választási bizottságnak az alakuló ülésén a választott tagok közül kell megválasztania elnökét és annak helyettesét. A hét új, választott tag megbízatása kilenc esztendőre szól. Az NVB soron következő ülésének részletes tájékoztatója ide kattintva érhető majd el.

Az Országgyűlés által megválasztott NVB-tagok:

dr. Kicsi Zselyke Borbála

Dr. Cservák Csaba