Tudnivalók az aktuális időközi választásokkal kapcsolatban

2022. április 10-től ismét ki lehet tűzni az időközi választások és helyi népszavazások időpontját.

A 103/2022 (III.10.) kormányrendelet értelmében 2022. április 10-étől ismét ki lehet tűzni az időközi választások és helyi népszavazások időpontját. A rendelet alapján azokat a korábban kitűzött időközi választásokat is megtartják, amelyeket a koronavírus-járvány következtében 2020. november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet miatt el kellett halasztani.

A fentiek szerint először 2022. május 8-án bonyolítottak ismét időközi választásokat hazánkban, méghozzá tizenegy településen. Legközelebb június 19-ére tűztek ki időközi választásokat a helyi választási bizottságok. Akkor öt helyen lemondás vagy haláleset miatt két településen pedig a testület feloszlása miatt kell megrendezni a voksolást.

Egy héttel később, június 26-án pedig rekordszámú, várhatóan összesen 93 időközi választást bonyolítanak le.

Információk az adott időközi választásokról

A valasztas.hu portál következő aloldalára kattintva bárki maga is böngészheti az esedékes időközi önkormányzati választások részleteit. Itt látható az adott település vonatkozásában a választás típusának megjelölése mellett a választás pontos időpontja, valamint az is, hogy milyen ok miatt kellett választást kiírni. A település nevére kattintva pedig további tudnivalókat ismerhetünk meg, akár a határidőkre, a jelöltekre és a választópolgárszámra vonatkozóan.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben