SAJTÓKÖZLEMÉNY - Az NVI felkészülten várja a választásokat

Budapest, 2022.01.11. - A Nemzeti Választási Iroda (NVI) felkészült a közelgő, népszavazásokkal egybekötött országgyűlési választásokra.

Áder János köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki a parlamenti választásokat, valamint az ezzel egyidőben, közös eljárás keretében tartandó országos népszavazásokat is. Magyarországon - most először - a parlamenti választásokkal egyszerre népszavazásokon is kinyilváníthatja véleményét a mintegy 8,2 millió választópolgár.

Az Iroda a választópolgárok pártsemleges tájékoztatásáról ezúttal is gondoskodik, és rövidesen élesíti a Választási Tájékoztatási Rendszert, valamint az ehhez tartozó választási tájékoztató honlapot. Az indulásától a választások lezárásáig ez az új felület fogadja majd azt, aki felkeresi a valasztas.hu oldalt.

Az NVI emellett biztatja a választópolgárokat, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak. Ezzel mindenki egyénileg is hozzájárulhat a választások tisztaságához, illetve a gördülékeny, átlátható lebonyolításhoz, mely közös érdekünk.