Sajtóközlemény

A Nemzeti Választási Iroda által üzemeltetett informatikai rendszer, a Nemzeti Választási Rendszer, mely a szavazatösszesítést is végzi, zavartalanul működik. Az NVI a választópolgárok tájékoztatására szolgáló honlapon a kiszolgálást az este folyamán a statikus tartalomszolgáltatásra való átállással tudta biztosítani, s ez az átállás időszakos szolgáltatáskiesést okozott.

A Nemzeti Választási Iroda a választásnapi eredménymegjelenítést az előre eltervezett módon az egyszerűsített üzemmódban működő valasztas.hu honlapon kezdte el. Az átállás a tervezettnél több időt vett igénybe, ezért egyes időszakokban a honlapon a kiszolgálás szünetelt.

A választások honlapja számos statikus formában közzétett közérdekű információt is tartalmaz (pl. NVB iránymutatások, határozatok, választási irodák elérhetőségei), amelyeket az NVI a szolgáltatás átstrukturálása során fokozatosan ismét elérhetővé tesz.

Az NVI az átállás időszaka alatt is prioritásként kezelte a médiának és a pártoknak nyújtott adatszolgáltatást, hogy a választópolgárok tájékoztatása a választások eredményéről folyamatos legyen.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben