Sajtóközlemény

A Nemzeti Választási Iroda értetlenül áll a Magyar Szocialista Párt országos központjának ma délutáni sajtóközleménye előtt. Ennek kapcsán az NVI a hatáskörébe tartozó kérdésekről az alábbi tájékoztatást adja.

Ma délelőtt a Nemzeti Választási Iroda több párt, így az MSZP személyesen megjelent szakértőinek a kérdéseire is választ adott a választási informatikával kapcsolatban. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzeti Választási Rendszer, amely a választás lebonyolítását támogató informatikai rendszer, feladatát folyamatosan, így a választás napján is zavartalanul látta el.

A valasztas.hu esetében történt honlapcserével kapcsolatban az NVI jelezte, hogy független szakértők bevonásával vizsgálatot folytat, melynek eredményéről a pártokat és a nyilvánosságot is tájékoztatni fogja.

A választói névjegyzéket az NVI az átjelentkezési kérelmek feldolgozását követően, a törvényes határidőn belül, április 6-án 22:13:52-kor lezárta. A választásnapi névjegyzéki adatok nem térhetnek el az NVI honlapján található adatoktól.

Az NVI újfent hangsúlyozza, hogy a szavazóköri eredményekkel kapcsolatos jogorvoslatokat az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokhoz kell jelezni, április 17-én 16 óráig. Ezekkel kapcsolatban az NVI hatáskörrel nem rendelkezik.  

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben