A Fazekas Mihály Gimnázium diákjai nyerték meg az országos választási vetélkedőt

A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium „Nightingale”nevű csapata nyerte meg a „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!” elnevezésű középiskolai vetélkedő országos döntőjét. A fiatalok strasbourgi utat nyertek iskolájuk részére az Európai Parlamentbe, az Euroscola-játék 2017-es őszi fordulója során, és tudásukat egy-egy iPhone 6S kártyafüggetlen okostelefonnal is díjazták. A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium „Nightingale”nevű csapata nyerte meg a „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!” elnevezésű középiskolai vetélkedő országos döntőjét. A fiatalok strasbourgi utat nyertek iskolájuk részére az Európai Parlamentbe, az Euroscola-játék 2017-es őszi fordulója során, és tudásukat egy-egy iPhone 6S kártyafüggetlen okostelefonnal is díjazták.

A versenyre a 14-18 éves korosztályhoz tartozó diákok nevezhettek, négyfős csapatokat alkotva. Összesen 110 csapat, vagyis 440 diák küldte el jelentkezési lapját a megadott határidőig.

Az első, 2016. november 28-i iskolai forduló során a diákoknak a demokratikus intézményekre vonatkozó lexikális tudásukról kellett számot adniuk. A helyi selejtezők eredményeként összesen 58 csapat jutott tovább a regionális elődöntőkbe, melyek 2017. március 3. és 13. között kerültek megrendezésre több vidéki nagyvárosban és Budapesten.

Az országos döntőn 10 csapat mérte össze tudását (minden regionális fordulóból az első kettő csapat jutott tovább). A döntőben a csapatoknak nem csak lexikális tudásukra, de kreativitásukra is szükségük volt, hiszen az írásbeli feladatok mellett a zsűri értékelte előadásmódjukat és vitakészségüket is.

A versenyen első helyezést ért el a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium „Nightingale” nevű csapata. A diákok nyereménye (többek között) iskolájuk számára kiutazási lehetőség az Európai Parlamentbe, Strasbourgba a 2017. évi őszi Euroscola játék során. A csapat tagjai: Hegedűs Anasztázia, Végh Dóra Eszter, Nagy Titusz és Tikász Ábel.

Második helyezett lett a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumának „Választók” nevű csapata. Az ő nyereményük egy-egy iPhone SE 64GB kártyafüggetlen okostelefon. Harmadik helyezést ért el a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium „Cenzus” nevű csapata. Ők a tapasztalat és a megszerzett tudás mellett egy-egy iPad mini 2-vel lettek gazdagabbak.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben