Idén is elindul a nagyszabású középiskolai vetélkedő

Ma újra meghirdette nagyszabású középiskolai vetélkedőjét az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Nemzeti Választási Iroda. A verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét. A legjobbak strasbourgi utazást nyerhetnek, továbbá értékes tárgynyereményekkel lehetnek gazdagabbak.

Ma hirdették meg a Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz! elnevezésű középiskolai vetélkedő idei sorozatát. A versenyre a 14-18 éves korosztályhoz tartozó diákok nevezhetnek négyfős csapatokat alkotva. A vetélkedőről szóló felhívást minden középiskolába eljuttatják. A jelentkezési határidő november 11.

A háromfordulós verseny célja, hogy a fiatalok megértsék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így – jövőbeni elsőválasztóként – tudatos magyar és európai polgárrá váljanak.

A vetélkedő során a diákoknak nemcsak lexikális tudásukról kell számot adniuk, hanem kreatív feladatokat teljesítve meg kell szólítaniuk saját korosztályukat, hogy meggyőzzék diáktársaikat, miért fontos elmenni szavazni, és hogyan tudják szavazatukkal befolyásolni szűkebb és tágabb környezetük jövőjét.

A vetélkedőt a tavalyi tanévben rendezték meg először. Az akkori versenyre összesen 215 csapat, vagyis 860 diák küldte el jelentkezési lapját a megadott határidőig. Tavaly első helyezést ért el a Budapest X. kerületi Bornemisza Péter Gimnázium (Ki)Választottak nevű csapata, míg második helyezett lett a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium A3 nevű csapata, továbbá harmadik helyezést ért el a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Szilur nevű csapata.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben