70 csapat jutott tovább a „Túl az első X-en!” középiskolai vetélkedő második, regionális fordulójába

Befejeződött a „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!” elnevezésű középiskolai vetélkedő első fordulója. 64 csapat vagyis 256 diák küzdhet tovább a fődíjért, így a strasbourgi, brüsszeli utazásért, valamint az értékes tárgynyereményekért.

A nagyszabású középiskolai vetélkedőt szeptember 30-án indította útjára a Nemzeti Választási Iroda, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Civitas Egyesület azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így – jövőbeni elsőválasztóként – tudatos magyar és európai polgárrá váljanak.

A versenyre a 14-18 éves korosztályhoz tartozó diákok nevezhettek, négyfős csapatokat alkotva. Több mint 200 csapat, vagyis közel 900 diák küldte el jelentkezési lapját a megadott határidőig.

Az első, december 7-i iskolai forduló során a diákoknak a demokratikus intézményekre vonatkozó lexikális tudásukról kellett számot adniuk. A legtöbb továbbjutó csapat

     a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumból (Miskolc),

     a Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégiumból (Tiszafüred) és

     a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakközépiskolájából (Keszthely)

nevezett a versenyre.

A legjobb eredményt pedig a Leövey Klára Gimnázium (Budapest) Osztrakiszmosz nevű csapata érte el.

A helyi selejtezők eredményeként összesen 64 csapat vehet részt a regionális elődöntőkben, melyekre 2016 márciusában kerül sor.

A szervezők ezúton gratulálnak a diákoknak és a felkészítő tanároknak a versenyen elért eredményhez.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben