Tájékoztató füzetet készített az NVI a helyi önkormányzati választásokra készülő jelöltek és jelölő szervezetek részére

A Nemzeti Választási Iroda a jelöltek és jelölő szervezetek részére választási tájékoztató füzetet készített, amely a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi választásának fontosabb szabályait tartalmazza.

Budapest, 2024. január 31. – A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a 2024. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek júniusi választására készülve elkészítette tájékoztató anyagát a jelöltek és jelölő szervezetek számára. A választási füzet a helyi választásokat érintő legfontosabb szabályokat tartalmazza, amely segíti az önkormányzati választáson indulni szándékozó jelölteket és jelölő szervezeteket. Az anyag részletes információkat tartalmaz a választások jogi hátteréről és a választási rendszer felépítéséről, a jelölő szervezetek bejelentéséről, a jelöltajánlásról, jelölt – és listaállítással kapcsolatos tudnivalókról, a választási kampányról, illetve a jogorvoslatokról.

Az NVI a Társaság a Szabadságjogokért szakmai véleményét is kikérte a tájékoztató füzet elkészítésénél.

Az NVI minden választás előtt közzéteszi a választási szervek részére elkészített tájékoztató kiadványait a www.valasztas.hu oldalon. A jelöltek és jelölő szervezetek részére elkészített választási füzet itt érhető el.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben