NVB-ülés, 2020. március 5.

helyszín: A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA SZÉKHÁZA (1054 BUDAPEST, ALKOTMÁNY U. 3.)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

Tervezett napirend:
 

  1. Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása 

1.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson meg olyan törvényt, amely rendelkezik egy elkülönített pénzügyi alap létrehozásáról, amelyből évente legalább 100 000 lakóingatlan épületenergetikai korszerűsítését lehet megvalósítani?

2.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlés jogszabályban tiltsa meg a természetes élőhelyek és települési zöldterületek fejlesztési célú felhasználását, és hogy a további fejlesztéseket barnamezős területekre irányítsa?

3.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország Nemzeti Energiastratégiája, valamint Nemzeti Energia- és Klímaterve tartalmazza, hogy Magyarországon 2030-ig legalább 3000 MW összesített beépített kapacitással rendelkező szélerőművet kell létesíteni?

4.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés fogadjon el olyan klímatörvényt, amely előírja, hogy Magyarországon 2030-ig legalább 3000 MW összesített beépített kapacitással rendelkező szélerőművet kell létesíteni?

5.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a szélenergia hasznosításának növelése érdekében az Országgyűlés alkosson olyan törvényt, ami lehetővé teszi legalább 10 000 MW összesített beépített kapacitással rendelkező szélerőmű telepítését?

6.

Egyetért-e Ön azzal, hogy új atomerőművet ne lehessen üzembe helyezni Magyarországon?

7. Egyetért-e Ön azzal, hogy 2037. december 19-ét követően ne lehessen üzemeltetési engedélyt kiadni atomerőművek számára?

 

  1. Döntés országos nemzetiségi önkormányzatban megüresedett mandátumok kiadásáról