NVB-ülés, 2020. január 9.

helyszín: A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA SZÉKHÁZA (1054 BUDAPEST, ALKOTMÁNY U. 3.)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

Tervezett napirend:
 

  1. Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

1.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a közigazgatási szervek és a köztulajdonban lévő gazdasági társaságok 2030. január 1-jét követően karbonsemlegesen működjenek?

2.

Egyetért-e Ön azzal, hogy 2030. január 1-jét követően Magyarországon a villamosenergiát előállító erőművek karbonsemlegesen legyenek kötelesek működni?

3.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy a településeken beépíthető földterületek nagysága csak úgy bővíthető, ha ugyanazon településrendezési döntés eredményeként a beépíthető területtel azonos nagyságú új zöldterület, gyep, vizes élőhely vagy erdőterület kialakítása, rekonstrukciója is megtörténik?

4.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy az egy- és kétszámjegyű főutak létesítése és felújítása kizárólag úgy történhet meg, hogy biztosítani kell a kerékpárosok biztonságos közlekedését is az adott útszakaszon?

5.

Egyetért Ön azzal, hogy a pártok és a pártalapítványok mindig 3 évvel később, utólag kapják meg a nekik adható költségvetési juttatásokat?

 

  1. Döntés országos nemzetiségi önkormányzatban megüresedett mandátumok kiadásáról
  2. Döntés európai polgári kezdeményezések támogató nyilatkozatai ellenőrzéséről