A nemzetiségek képviselőit fogadta az NVI elnöke

A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Dr. Nagy Attila tájékoztató egyeztetésre invitálta a nemzetiségi szószólókat és az országos nemzetiségi önkormányzatok elnökeit a 2024. évi általános nemzetiségi választásra való felkészülés céljából.

Budapest, 2024. február 14. – A 13 - törvényben elismert - magyarországi nemzetiség szószólójának és az országos nemzetiségi önkormányzatok elnökeinek tartott előadásban a Nemzeti Választási Iroda elnöke tájékoztatást nyújtott a résztvevőknek az általános választási szabályokról, valamint részletesen bemutatta a 2019. évi általános nemzetiségi önkormányzati választások óta bekövetkezett anyagi és eljárási szabályok változásait.

Az Iroda azzal a céllal szervezte az eseményt, hogy támogassa a nemzetiségi szervezetek felkészülését a várhatóan 2024. június 9-én, az Európai Parlament tagjainak és a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával közös eljárásban megrendezésre kerülő általános nemzetiségi önkormányzati választásokra.

A Nemzeti Választási Iroda fontosnak tartja a nemzetiségi választópolgárok széles körű tájékoztatását, valamint a nemzetiségi szervezetek segítését a választások során.

A nemzetiségek képviselői mellett az eseményen részt vett Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes is.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben