Felkészítő anyagokkal segíti az NVI az SZSZB-k munkáját

A Nemzeti Választási Iroda a 2024. június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati általános választásokra készülve – a választási tájékoztató füzetek mellett - közzétette a szavazatszámláló bizottságok részére készített oktató kisfilmjeit is, melyeket a jelölő szervezetek részére is megküldött.

Budapest, 2024. május 9. – Választási tájékoztató füzetek és videós segédanyagok is segítik a szavazatszámláló bizottságok felkészülését a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokra. A településtípusok alapján elkészített öt féle választási füzet részletes tájékoztatást nyújt – egyebek mellett – a szavazás előkészítéséről és lebonyolításáról, a névjegyzék vezetéséről, valamint a szavazatok megszámlálásáról.

A füzetek mellett idén már videós anyagok is segítik a szavazatszámláló bizottság tagjainak oktatását. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) által készített videók gyakorlati oldalról mutatják be mindazokat a feladatokat, melyeket a szavazatszámláló bizottság tagjai a szavazás napján ellátnak. Az oktatási videóanyagok a helyi választási irodák oktatási tananyagának részét képezik, de mindenki számára elérhetőek honlapunkon is.

A szavazatszámláló bizottsági tagok számára készült felkészítő anyagokat az NVI valamennyi jelölő szervezet részére megküldte, amelyben kéri az érintetteket, hogy a delegált bizottsági tagok képzéséhez - elsősorban - ezeket a felkészítő anyagokat használják.

A választási tájékoztató füzetek honlapunkon ide kattintva érhetőek el.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben