Egy hét múlva lejár a levélben szavazók regisztrációjának határideje

2024. május 15-ig nyújthatják be névjegyzékbe vételi kérelmüket azok a magyar választópolgárok, akik sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában nem rendelkeznek lakcímmel. A névjegyzékbe regisztrált választópolgárok levélben adhatják le szavazatukat a június 9-i választáson, de kizárólag az európai parlamenti választáson voksolhatnak.

Budapest, 2024. május 8. – Még egy hétig, vagyis 2024. május 15-én 16 óráig nyújthatják be névjegyzékbe vételi kérelmüket azok a magyar választópolgárok, akiknek sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában nincsen lakcímük. A regisztrált választópolgárok levélben szavazhatnak majd a 2024. június 9-i választáson, azonban kizárólag az európai parlament pártlistáira voksolhatnak.

A Nemzeti Választási Iroda a jövő héten postázza a regisztrált választópolgárok címére a szavazási levélcsomagot, aki pedig annak személyes átvételét kérte, a szavazást megelőző két hétben veheti át egészen a szavazás napján 19 óráig, az általa megjelölt országgyűlési egyéni választókerületi székhelyen, kijelölt magyar külképviseleten, vagy kijelölt határmenti településen.

A levélcsomagok átvételére kijelölt helyszínekkel kapcsolatban itt található bővebb információ.

A levélszavazat feladható ingyenesen postán a Nemzeti Választási Irodának címezve, ebben az esetben a szavazatnak legkésőbb a szavazás napján, június 9-én 19 óráig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához. A szavazatok postai úton – térítés ellenében – szintén továbbíthatóak Magyarország külképviseletei részére, de lehetőség van azok személyes leadására is. A levélszavazatok leadhatóak Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában, illetve bármelyik külképviseleten.

A levélszavazással kapcsolatos bővebb információk itt érhetőek el.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben