Nagyköveteket tájékoztatott az NVI és az NVB

Külföldi diplomatáknak tartott tájékoztató előadást a 2024. június 9-i európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokról a Nemzeti Választási Iroda elnöke és a Nemzeti Választási Bizottság elnöke.

Budapest, 2024. április 29. – A Magyarországra akkreditált külföldi diplomatáknak tartott tájékoztató előadást Dr. Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, valamint Dr. Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a 2024. június 9-i európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választások vonatkozásában.

Az NVI elnöke részletesen beszámolt a választási irodák feladatairól, a választások jogi hátteréről, a közös eljárás kihívásairól, valamint a választási rendszer sajátosságairól mindhárom választástípus tekintetében. Az NVB elnöke bemutatta a választási bizottságok feladatait és ismertette a jogorvoslatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A Nemzeti Választási Iroda székházában megrendezésre kerülő tájékoztató eseményen több, mint 45 ország közel 60 diplomatája vett részt.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben