Megkezdte az NVI a választási értesítők postázását

A Nemzeti Választási Iroda az április 3-i névjegyzéki adatok alapján megkezdte a szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítők megküldését a választópolgárok számára. Az értesítő egyebek mellett tartalmazza a szavazás helyét és idejét, valamint azt is, hogy a választópolgár mely választásokon szavazhat.

Budapest, 2024. április 3. – A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elkezdte a 2024. évi európai parlamenti, helyi önkormányzati, illetve a nemzetiségi önkormányzati választások értesítőinek postázását. A szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítő a választó személyes adatai mellett tartalmazza a választással kapcsolatos legfontosabb információkat: annak a szavazókörnek a számát és címét, ahol a választópolgár szavazni jogosult, a szavazás idejét, illetve azt is, hogy a választópolgár melyik választásokon voksolhat.

Az értesítő tájékoztatást nyújt továbbá arról, mely igazolványok bemutatásával lehet szavazni, illetve részletes információkat tartalmaz a választási kérelmek benyújtásáról és a legfontosabb választási határidőkről is.

Fontos újítás, hogy a választási értesítők QR kóddal egészültek ki, amely az elektronikus ügyintézés egyszerűbb elérését segíti.

A NVI 2024. április 19-ig (péntek) küldi meg a választópolgárok számára az értesítőket. Abban az esetben, ha valakihez nem érkezik meg az értesítő, az megsemmisül vagy elvész, a választópolgár a polgármesteri hivatalokban található helyi választási irodától új értesítőt igényelhet. Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazáson való részvételnek.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben