Újabb nemzetközi szervezet tagja és szerepvállalója az NVI

Csehországban rendezett közgyűlésén döntött a Nemzeti Választási Iroda (NVI) taggá válásáról az egyik női egyenjogúságot támogató szakmai szervezet. Emellett dr. Kibédi-Varga Katalint, az Irodát képviselő főosztályvezetőt egy kiemelt pozícióra is megválasztották az eseményen.

Az International Foundation for Electoral Systems (IFES) és a Woman in Electoral Management International (WEM) nemzetközi szervezetek november 8-9. között Prágában rendeztek közgyűlést és konferenciát. „A női vezetés a választási folyamatokban a demokrácia sarokköve” elnevezésű rendezvényen a Nemzeti Választás Irodát is tagnak választották a résztvevők. Az NVI-t a helyszínen dr. Kibédi-Varga Katalin, a Külkapcsolatok, Sajtó és Protokoll főosztály vezetője képviselte, akit az Iroda taggá válását követően a szervezet főtitkárává is megválasztott a közgyűlés.

A WEM Internationalt 2017-ben alapították, székhelye Brüsszelben található. Fő célkitűzése, hogy elősegítse a nők és férfiak egyenlő képviseletét a választások lebonyolításáért felelős szervezeteken belül, különös tekintettel a vezetői szinteken.