Felhívás az időközi választásokon induló pártok és egyesületek részére

A Nemzeti Választási Iroda felhívja az időközi választásokon induló pártok és egyesületek figyelmét, hogy jogszabályváltozás miatt, 2015. január 1-jétől a szerveztek nyilvántartási száma megváltozott és a korábbi néhány karakterből álló számsor helyett jelenleg a szervezetek bírósági nyilvántartásba-vételi száma 11 számjegyből áll.

A nyilvántartási szám a nyilvántartást vezető törvényszék kétjegyű kódját, a szervezettípus kétjegyű kódját és a szervezet egyedi hétjegyű azonosítóját tartalmazza.

Az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a jelölő szervezet bejelentésére szolgáló formanyomtatványokon (P3 és P4 jelű nyomtatvány) már ezt a 11 számjegyből álló azonosítót kell feltüntetni.
Továbbá amennyiben bármely időközi választáson (országgyűlési, önkormányzati vagy nemzetiségi) szervezet képviseletében jogorvoslati kérelem (kifogás, fellebbezés, bírósági felülvizsgálat iránti kérelem) kerül benyújtásra, annak elengedhetetlen tartalmi kelléke a hatályos, immáron 11 számjegyből álló bírósági nyilvántartásba-vételi szám, ezért a kérelemben már ezt az új számot kell feltüntetni.

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben