Az NVI elnökének tájékoztatása a szavazatszámláló bizottságok választott és megbízott tagjainak biztosított pénzügyi normatíváról

Pálffy Ilona, az NVI elnöke írásbeli tájékoztatója Ujhelyi István képviselő kérdésére a szavazatszámláló bizottságok tagjainak napközbeni ellátásáról. A levélváltás alább megtekinthető.

Kedves Képviselő Úr!

Tájékoztatást kérő levelére a következő választ adom:

Az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választása költségeinek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről szóló 7/2019. (III. 25.) IM rendelet értelmében a Nemzeti Választási Iroda pénzügyi normatívát biztosít a szavazatszámláló bizottságok választott és megbízott tagjainak napközbeni étkezési ellátása céljából a helyi választási irodák részére. A normatíva összege szavazatszámláló bizottságonként 6300 Ft + ÁFA, azaz bruttó 8000 Ft. A napközbeni ellátás megszervezése a helyi választási irodák feladata.

 

Üdvözlettel:

Pálffy Ilona

 

----------------------------------

 

Tisztelt Elnök Asszony!

Alulírott Dr. Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd jelölő szervezetek képviseletében eljárva, kérem adjon tájékoztatást arról, hogy 2019. május 26-án, a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságok jelölő szervezetek által megbízott tagjai részére milyen, napközbeni ellátást fognak biztosítani.

Álláspontom szerint elfogadhatatlan lenne, hogy a bizottságok tagjai részére, akik a szavazás napján reggel 5:30-tól akár 18-20 órán keresztül folyamatos munkát fognak végezni, semmilyen ellátás ne legyen biztosítva.

Kérem, hogy a választás napjáig hátralévő szűk időtartamra tekintettel, tájékoztatását részemre lehetőség szerint soron kívül megküldeni szíveskedjen. Válaszát előre is köszönöm!

 

Budapest, 2019. május 23.

Üdvözlettel,

Dr. Ujhelyi István

Megosztom ismerőseimmel

Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mail-ben