Név: VERŐ LÁSZLÓ

A jelölt nem indult egyéni jelöltként.

 

A jelölt indulási helye területi listán:
 

    
Jelölő Főváros, megye Lista típusa Státusz Dátum 2. forduló
MDNP-NÉPPÁRT BUDAPEST FŐVÁROS önálló nyilvántartásba véve 1998. 04. 20. az 1. forduló érvényes

 

A jelölt nem indult országos listán.


Önéletrajz

 

Verő László

 

1954-ben születtem Budapesten. Az érettségi és a Ságvári Nyomdaipari Szakiskola elvégzése után az Offset Nyomdában dolgoztam öt esztendeig.

1980-ban a Magyar Hirdető nyomdai osztályán vállaltam munkát, eközben elvégeztem a Könnyűipari Műszaki Főiskolán a belker reklám, pr.szakot.

1982-től több Gmk.-ban, kisszövetkezetben dolgoztam, majd 1986-ban megalakítottam a Harsona Reklám-Propaganda Kisszövetkezetet, melynek elnöke és többségi tulajdonosa voltam. A kisszövetkezet a nyolcvanas évek végéig, évi több tíz milliós nyereséget realizált.

1988-ban létrehoztam a Héttorony Reklám-Propaganda és Könyvkiadó Kft-t, melynek ügyvezető igazgatója és nyolcvan százalékban voltam a tulajdonosa. A könyvkiadó mintegy száz kötetet jelentetett meg és a szakmában igen előkelő helyet vívott ki magának.

1994-ben megnyitottam Budapest Székesfőváros Könyvesházát, melynek fővédnöke Göncz Árpád elnök úr. A Ház 700 négyzetméteren működött és Budapest legszebb könyvesboltja és irodalmi kávéháza volt a vezetésem idején. Vállalkozásaimat 1995-ben - családi okok miatt - eladtam.

Jelenleg egy reklám, marketing és könyvkiadással foglalkozó bt. tulajdonosa vagyok. 1966-ban léptem be a Néppártba, előtte semmilyen pártnak nem voltam a tagja.

Budapest, 1998. április 21.

Verő László

Utolsó frissítés időpontja: 1998. 05. 20. 14:04:39