Hont András

Budapesten született 1975-ben. Történész, joghallgató. Általános és középiskolába a fővárosban járt több helyre. Egyetemi tanulmányait a PPKE Bölcsészettudományi karán, és a PPKE Jog- és Államtudományi Karán végezte, illetve végzi.

Dolgozott a Magyar Rádiónál, az Almássy téri Szabadidőközpontban, továbbá magáncégeknél foglalkozott reklámszervezéssel és lapkiadással is.

1994-ben önkormányzati képviselővé választják Budapest VII. kerületében. Az önkormányzatban a Kulturális Bizottság, később az Ügyrendi Bizottság elnöke, a Polgári Együttműködés frakciójának vezetője. A következő ciklusban is képviselői mandátumhoz jut, ám erről a testület alakuló ülésén lemond, de a Művelődési Bizottságnak tagja marad. 2000-től tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, ahol a Kulturális és a Városrendészeti Bizottságokban tevékenykedik.

A Fidesznek 1990-től tagja. Rövid ideig a KÖSZ (A Fidesz ifjúsági partnerszervezete) tisztségviselője. Előbb a párt Erzsébetvárosi Szervezetének alelnöke, majd 1995-től 2001-ig elnöke. A Budapesti Választmánynak 1994-től 2001-ig, az Országos Választmánynak 2001-től tagja. Az 1994. és az 1998. évi országgyűlési választásokon Deutsch Tamás, 2002-ben Rockenbauer Zoltán kampányát vezette.

Évekig versenyszerűen cselgáncsozott. Kurátora, majd vezetője volt a Róth Miksa Alapítványnak és az Erzsébetváros Kultúrájáért Alapítványnak. Egyik alapítója az Eurofolk Egyesületnek, a Prohászka Ottokár Körnek és a Vasas Baráti Körének.