Balla György

1962 augusztus 11-én születtem Szolnokon. Édesapám és édesanyám pedagógusok, édesapám jelenleg nyugdíjas, édesanyám sajnos már nem lehet velünk. Nővérem egy kis faluban háziorvos.
Feleségem - Birinyi Beáta - tanítónő, most éppen második gyermekünket várja. Kisfiam negyedik éves, kiscsoportos óvodás.
Általános és gimnáziumi tanulmányaimat Szegeden végeztem, ahol 1981-ben érettségiztem a Ságvári gimnázium fizika tagozatán. Egy év Nagyatádon letöltött katonai szolgálatot követően a Miskolci Nehézipari Műszaki egyetemen folytattam tanulmányaimat, ahol 1987-ben szereztem geofizikusként okl. bányamérnöki diplomát, majd 1991-ben mérnök-közgazdász végzettséget. A diploma megszerzését követően a szolnoki Kőolajkutató Vállalatnál dolgoztam. 1992-1995 között a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodáját vezettem, majd parlamenti képviselővé választásomig az AXON Rt.-nél helyezkedtem el.
1989 óta foglalkozom politikával. Ekkor alakítottuk meg - az abban az időben Szolnokon élő Orbán Viktor Úrral - a Fidesz Szolnoki Szervezetét. Az első szabad választáson területi listán indultam, majd az azt követő önkormányzati választásokon 28 évesen egyéni körzetben szereztem mandátumot. Szolnok Város közgyűlésének a rendszerváltás óta folyamatosan tagja vagyok, nyolc éven át - alpolgármesterré történő választásomig - a Fidesz frakcióját vezettem. 1998 óta parlamenti képviselő és Szolnok város alpolgármestere vagyok. A Fidesz Szolnok városi és megyei szervezetének is alelnöke vagyok.
Tagja vagyok a Márai Sándor Polgári Körnek és a "Szolnok-Szandaszőlősi Református Templomért" alapítvány kuratóriumának.

Balla György