Dr. Buzás Péter 

Mindszenten születtem 1952. február 17-én harmadik gyermekként. Édesapám parasztember, édesanyám háztartásbeli. Egyik nővérem és édesapám már nem él.

Általános iskolát Mártélyon és Mindszenten, középiskolát és kertész szakmát Szentesen, a jogi egyetemet Szegeden végeztem.
Katonaidőmet Hódmezővásárhelyen töltöttem. Leszerelésem után kerültem Makóra a Városi Tanácshoz. Itt pénztáros, beruházás lebonyolító, munkaügyi főelőadó, csoport-, majd osztályvezető lettem. A rendszerváltozás előtt a VB-titkári teendőket láttam el, így az ún. szamárlétrát végigjártam.

Főállásom mellett mindig kertészkedtem. A rendszerváltozás után – önként hagytam ott a 16 évig gyakorolt szakmát – a kertészkedés jelentette a biztos megélhetést. Vállalkozó lettem. Megpróbáltam élni a kedvező, sokszor kedvezőtlen hitellehetőségekkel, vállalkozásomat fejlesztettem, de mindvégig hiányzott a szakma.

Második házasságomban élek. Feleségem pályatársam, Nagy Anna, aki kft-ügyvezető, Péter fiam egyetemista. Velünk él feleségem középiskolás fia, Balázs, ikreink ötödik osztályosak.

1994-ben a város polgármesterévé választottak, ez 1998-ban megismétlődött. E tisztséget töltöm be jelenleg is.

Dr. Buzás Péter