Kolompár Orbán

Alulírott Kolompár Orbán 1963. szeptember 24.-én születtem Kiskunmajsán mezőgazdasági munkásszülők első gyermekeként. Nős vagyok három gyermek édesapja.
1989-ben földmérőként végeztem tanulmányaimat Budapesten. 1999-ben a Kertész tanodában ECDL és Szoftverüzemeltetői végzettséget szereztem.
1982-ben mezőgazdasági munkásként kezdtem el dolgozni a Kiskunmajsai Petőfi termelőszövetkezetben. 1984-ben a Magyar posta Hálózatépítő Vállalathoz helyezkedtem el Szegedre, ahol munkavezetőként dolgoztam 1988-ig. 1988-tól - 1994-ig a Budapesti Bicko Bt-nél dolgoztam munkavezetőként.
1991 óta politizálok. 1994-ben a helyi kisebbségi önkormányzat elnökévé választottak, de már második ciklusban tagja voltam Kiskunmajsa város önkormányzatának is, ahol a vagyongazdálkodási bizottságot vezettem. 1997. februárjában alakítottuk meg a Bács-Kiskun Megyei Cigány Érdekképviseleti Szervezeten belül "A Cigányság Foglalkoztatásáért" Közhasznú Társaságot, melynek főállású igazgatója lettem. 2003-tól az Országos Cigány Önkormányzat elnökként széles apparátussal tevékenykedem a cigányság érdekeit védve, szociális helyzetük javításáért. Az önkormányzatban a napi operatív teendőket látom el, felügyelem az OCÖ hivatalát és intézményeit. Hatásköröm alá tartoznak a területfejlesztési, a szociális-egészségügyi, a környezetvédelmi-vízügyi, a foglalkoztatási kabinetek is.
Az MCF Roma Összefogás Pártot 2005-ben alapítottuk, annak reményében, hogy a romák érdekeit az országos politika színterén is érvényesíthetjük.

Kiskunmajsa 2006-02-24

Kolompár Orbán