ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK
3/1998. (II.23.) SZ. INTÉZKEDÉSE
az értesítők és ajánlószelvények ütemezéséről

Az 1998. május 10. napjára kitűzött országgyűlési képviselőválasztáshoz történő értesítő és ajánlószelvény (továbbiakban együtt: értesítés) kiküldése tárgyában, az 1997. évi C. törvény 39. § (2) bekezdése felhatalmazása alapján az alábbi intézkedést hozom:

I.

Az 5/1998. (II.6.) BM rendelete 1. § (2) bekezdésben megadott határidő tekintetében – az országosan egységes eljárási rend megvalósulása érdekében – az értesítésnek a választópolgárokhoz való kiszállítását egységesen 1998. március 9-én kell megkezdeni.

II.

A postai úton történő kiszállítást úgy kell megszervezni, hogy fenti időpontra – 1998. március 9-ére – a kézbesítés figyelemmel legyen, de legkésőbb március 13-ig az értesítés a választópolgárokhoz megérkezzen.

III.

Azok a választási irodák, amelyek az értesítők elkészítésével a TÁKISZ-t bízták meg – és az már legyártásra került -, a március 9-én kezdődő kiszállításig kötelesek gondoskodni azok biztonságos őrzéséről.

IV.

A területi választási irodák vezetői 1998. március 2-án 12.00 óráig írásban tájékoztassák az Országos Választási Irodát arról, hogy az országgyűlési egyéni választókerületekben mely napon kezdődik az értesítés kézbesítése.