AZ ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK
2/1998. ( II. 4.) INTÉZKEDÉSE
az 1998. május 10. napjára kitűzött parlamenti képviselő-választáshoz szükséges
névjegyzék, értesítő és ajánló szelvények, valamint a választójoggal nem rendelkezők jegyzéke elkészítésének technikai lebonyo
lításáról

 

Az 1998. május 10. napjára kitűzött parlamenti képviselő-választáshoz szükséges névjegyzék, értesítő és ajánló szelvények, továbbá a választójoggal nem rendelkezők jegyzéke (továbbiak-ban együtt: választói nyilvántartás) elkészítésének technikai lebonyolítása érdekében az alábbi intézkedést hozom:

I.

  1. A Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal (továbbiakban: KÖNYV) 1998. február 13-án aktualizálja a személyiadat- és lakcímnyilvántartás központi rendszerének adatait.
  2. A KÖNYV 1998. február 14-én táv-adatfeldolgozó hálózaton keresztül a Területi/Fővárosi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálat (továbbiakban: TÁKISZ/FÁKISZ) számára megküldi a területi nyilvántartás karbantartáshoz szükséges állományokat.
  3. A TÁKISZ/FÁKISZ haladéktalanul elvégzi a területi nyilvántartás aktualizálását.
  4. A TÁKISZ/FÁKISZ elkészíti a helyi nyilvántartások aktualizálásához szükséges karbantartó állományokat.

II.

  1. A KÖNYV az 1998. február 13-i állapotú személyiadat- és lakcímnyilvántartás valamint a választójoggal nem rendelkezők nyilvántartása alapján elkészíti a választójoggal nem rendelkező, nagykorú polgárok jegyzékét, melyet megyei illetékesség szerint 1998. február 17-ig táv-adatfeldolgozó hálózaton keresztül továbbít a TÁKISZ részére.
  2. A TÁKISZ a megkapott állományból – kiegészítve azt a körzetadatokkal – haladéktalanul elkészíti azon települések részére, amelyek a névjegyzéket maguk készítik a választójoggal nem rendelkező, nagykorú polgárok jegyzékét. Az elkészült jegyzéket az 1998. február 13-i állapotnak megfelelő karbantartó állománnyal együtt 1998. február 18-án átadja a névjegyzéket önállóan készítő települések részére.

III.

  1. 1998. február 18-tól a TÁKISZ és a névjegyzéket önállóan készítő települések haladéktalanul elkezdik a névjegyzék, az értesítőszelvények és az ajánló szelvények gyártását.
  2. Az értesítő és ajánlószelvényt zárt borítékban kell a választópolgár részére kézbesíteni.
  3. Egyidejűleg el kell készíteni a második fordulóra nagykorúvá válók adatait tartalmazó pótnévjegyzéket is.
  4. A névjegyzékkel egy időben el kell készíteni a jelöltajánlások ellenőrző rendszere működéséhez szükséges kivonatos névjegyzék-állományt is.
  5. Azon települések számára, amelyek a választói nyilvántartást a TÁKISZ-szal készíttetik, legkésőbb a névjegyzék átadásával egy időben a TÁKISZ rendelkezésre bocsátja a választójoggal nem rendelkező, nagykorú polgárok jegyzékét.
  6. A főváros tekintetében a választói nyilvántartás elkészítését a KÖNYV végzi, és a fővárosi kerületek számára közvetlenül adja át.
  7. A jelöltajánlás ellenőrző rendszeréhez szükséges kivonatos névjegyzék- és választójoggal nem rendelkezők állományát a főváros tekintetében a KÖNYV a FÁKISZ számára táv-adatfeldolgozó hálózaton keresztül továbbítja.

IV.

  1. A KÖNYV a személyiadat- és lakcímnyilvántartás központi rendszerén 1998. február 13-t követően legközelebb 1998. március 5-én vezeti át a változásokat.

V.

  1. A választójoggal nem rendelkező polgárok nyilvántartásában 1998. február 16. után bekövetkezett változásokat tartalmazó megyei illetékességű állományt a KÖNYV 1998. május 5-én táv-adatfeldolgozó hálózaton keresztül továbbítja a TÁKISZ részére, amely haladéktalanul elkészíti és 1998. május 7-ig átadja a települések számára az elkészült változásjegyzékeket.
  2. A fővárosi kerületek számára a változásjegyzékeket a KÖNYV 1998. május 7-ig listán a FÁKISZ közvetítésével juttatja el.

VI.

  1. A választójoggal nem rendelkező polgárok nyilvántartásában 1998. május 5. után bekövetkezett változásokat tartalmazó megyei illetékességű állományt a KÖNYV 1998. május 19-én táv-adatfeldolgozó hálózaton keresztül továbbítja a TÁKISZ részére, amely haladéktalanul elkészíti és 1998. május 21-ig átadja a települések számára a második fordulóra szóló változásjegyzékeket.
  2. A fővárosi kerületek számára a második fordulóra szóló változásjegyzékeket a KÖNYV 1998. május 21-ig listán a FÁKISZ közvetítésével juttatja el.

VII.

  1. A névjegyzék, illetve az értesítő és ajánlószelvények elkészítéséhez szükséges nyomtatványokat 1998. február 10-ig a közbeszerzési eljárás nyertes szállítójától, az Állami Nyomda Rt-től kell megrendelni.
  2. A választópolgárok számának megfelelő számú ablakos, gépi lezárásra is alkalmas boríték megyeszékhelyre történő szállítását a KÖNYV Hivatal 1998. február 17-ig teljesíti.
  3. A borítékok megyén belüli rendeltetési helyre történő szétosztásáról TVI gondoskodik oly módon, hogy a kézbesítés március 5-13. között megtörténhessen.
  4. A Magyar Posta Rt. a küldemények szállítását 9,-Ft/db áron vállalja azon esetben, ha a helyi választási iroda a települési teljes mennyiség kézbesítését a postára bízza. Ez esetben a helyi postát 1998. február 17-ig szerződés kötés céljából meg kell keresni.