Adatmódosítás

 • Értesítési cím vagy szavazólap-átvételi hely megváltoztatása (csak regisztrált választópolgárok)

  Ha a regisztrációt követően megváltozik a választópolgár értesítési címe, vagy a szavazólap átvételi módján, helyén változtatni szeretne (korábban lakcímre kérte, de mégis valamely külképviseleten szeretné átvenni, vagy külképviseletre kérte, de mégis a lakcímén szeretné megkapni a szavazási levélcsomagot), ezt a változást be kell jelenteni.

  A választási regisztráció módosítása, meghosszabbítása vagy törlése benyújtható itt:

  Választási regisztráció módosítása/meghosszabbítása online

  A honlapról letöltött és kinyomtatott nyomtatvány kitöltést követően postai úton is benyújtható a Nemzeti Választási Iroda címére: 1397 Budapest, Pf.: 547

  Letölthető nyomtatvány postai benyújtáshoz (pdf)

 • Külföldi lakcímváltozás (minden magyar állampolgár)

  Ha a magyar állampolgár külföldi lakcíme megváltozott, a változást be kell jelenteni itt vagy személyesen bármely külképviseleten.

 • Házasságkötés, válás (minden magyar állampolgár)

  Ha a magyar állampolgár házasságot kötött vagy házasságát felbontották, ezt is be kell jelentenie, mert ezeket az eseményeket Magyarországon is anyakönyveztetni szükséges. Az erre vonatkozó bejelentést megtehető bármely külképviseleten keresztül vagy bármely magyarországi anyakönyvvezetőnél. Fontos annak bejelentése is, ha a házasságkötéssel/válással neve és/vagy lakcíme megváltozott.

 • Haláleset (minden magyar állampolgár)

  A családban történt haláleset bejelentése kiemelt fontosságú. Ha történt olyan haláleset a családban, amelynek magyar anyakönyvezése még nem történt még, ezt be kell jelenteni, ami szintén megtehető a külképviseleten keresztül vagy bármely magyarországi anyakönyvvezetőnél.

 • A Nemzeti Választási Iroda adatkezelési tájékoztatója
  2018. május 25. (péntek)
  Tovább olvasom